Légli Ottó 1993-ban az olaszrizlinggel jelent meg újjászületõ borvilágunk kapujában, mégis a chardonnay-val vívott ki magának országos rangot. Egy egész évtizeden keresztül minden évben egy kicsit magasabbra tette a lécet.Stílusa finomodott, árnyaltabb lett, kezdettõl sajátos ízvilágában azonban mindig is elõtérbe került a gyümölcsös karakter, amelyhez jól illeszkedtek az újfahordós érlelésbõl származó pörkölési aromák.


Ez évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Tavaszi Borfesztivál, elsõ, tavaszt köszöntõ szabadtéri, gasztro-kulturális rendezvényként. A magyar és külföldi vendégek, ismerkedhetnek a kiváló magyar borokkal, és ehhez kapcsolódó ételkülönlegességekkel, és a jó hangulat fokozása érdekében jazz, folk koncerteket hallgathatnak. A rendezvény ingyenes látogatható.

A nagyokat kortyoló sauternesi franciák az 1800-as években Sauternest ittak szinte mindennel, hiszen abban az idõben többnyire csak édes borokat készítettek. Valószínûleg sokkot kapnának korunk hatalmas borválasztékától, nem is beszélve a sok ezer különleges italról, amiknek növekvõ választéka csak fokozza a problémát, hogy: melyiket milyen ételhez is kínáljuk!
Utolsó hozzászólás