Italozók kollektívája Blog: 2008. március

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Italok klub hírei - 2008. március

network.hu

Bor-bírálat

Forrás: Gyürky Anta

l

A borízlelés (kóstolás) szabályai e következõk:

  • 1-ör. A kóstolás amenyire lehet délelõtt történjék, míg a szájíz az evés által nincs felingerelve ivásra, vagy míg a szájíz nem izgatott.
  • 2-or. A dohányzást s szivarozást a kóstolás alkalmával mellõzni kell, mert néha a dohányzás az ivásra nagyobb vágyat ébreszt, s az ily vágy mellett a bor jobban esik s az íze csalóbb, de a dohányzás a szájízt el is tompítja, s így a bor íze nehezebben ítélhetõ meg.

Utolsó hozzászólás

Mindössze két borminta nem kapott semmilyen különösebb minősítést a szombaton, negyedjére megrendezett halmi borversenyen, amelyet a helyi Szarvaskő Hegyközség és az önkormányzat szervezett. Az értékelés során elhangzott: annak ellenére, hogy valamikori hírnevéhez képest visszaesett a szőlészet–borászat Halmihegyen, ezen a vidéken a legideálisabbak a feltételek a mezőgazdaság ezen ágazata számára.

Miközben az első két versenyen számos hibás bort talált a zsűri, a tavalyi után a szombati, negyedik megmérettetés egyértelmű sikert hozott a Halmihegyen szőlészkedő borosgazdák számára — jelentette ki Bencze Zoltán, a bíráló bizottság avasújvárosi tagja, akit munkájában Komáromi József és Umhauser Valéria segített ezúttal is. A kóstolt borok szinte egytől–egyig kitűnőek voltak: nem csak emiatt volt nehéz dolga a zsűrinek, hanem azért is, mert csak királyleánykából több mint tizenöt mintát vonultattak fel, amelyek között árnyalatnyi volt a különbség. A bevett szokás az, hogy egy hasonló versenyen a borok legtöbb 30 százaléka részesülhet aranyéremben: ez megint nehézséget jelentett — tudhatták meg a résztvevők. Ami a kevesebb pontszámot kapott bormintákat illeti, néhányon érződött a hordóíz, másfajta, borok esetében fellelhető hiányosságot nemigen találtak a szakemberek.
— Óriási bűn nem kihasználni azokat az adottságokat, amelyeket ez a vidék nyújt a szőlészet és a borászat számára: a megyében Halmihegynek és Túrterebeshegynek a legideálisabb a mikroklímája a mezőgazdaság ezen ágazata számára — jelentette ki Bencze Zoltán.
Komáromi József fontosnak tartotta kihangsúlyozni: hiába állítja valaki magáról azt, hogy milyen jó bora van, minden borász annyit ér, amennyit társai gondolnak róla. A szakember szerint a nagy lehetőségek nem jönnek maguktól, és a borászatban is az fog majd érvényesülni, aki kialakítja magának a megfelelő feltételeket — az, aki elkötelezi magát, jó, ha minél hamarabb meghozza a döntést az előbbrelépésre. A zsűrielnök ezt követően a bor jelentőségéről, tiszteletéről, illetve a bor és az erkölcs kapcsolatáról tartott előadást. Kispál János, a Szarvaskő Hegyközség elnöke üdvözölte ezt követően a megjelenteket, majd a reklám helye következett: két forgalmazó cég képviselője is termékbemutatót tartott a borosgazdák számára.
Az idei halmi borversenyt a sárközújlaki Tarr László nyerte, muskotály borára adott a legtöbb pontot a zsűri. Aranyérmes elismerésben részesültek még: Kornics Gusztáv (királyleányka), Sporer Josef (vegyes), Incze Lajos (vegyes), Kispál János (vegyes, királyleányka és muskotály), Dobroka Dorin (két muskotály), Nagy Sándor (Avasújváros, olaszrizling és vegyes), Balogh László (királyleányka). A vörösborminták közül három érte el az aranyéremnek megfelelő pontszámot: Tarr László és Josef Sporer cabernet sauvignonjai aratták a legnagyobb sikert a szakemberek körében.
A fehérborok közül hat minta kapott ezüstérmet, hét bronzot, a vörösek közül négy és két mintát részesítettek ilyen oklevélben. A versenyt ünnepi ebéd zárta, majd a résztvevők több csoportja is pincelátogatásra indult, ahol tovább folytatták a fakultatív borkósoltást — így például Mike Sándor és fiai, valamint Dobroka Dorin pincéiben is hosszabban eszmecseréztek a borosgazdák.
Fodor I.

Tovább 

network.hu

network.hu

Kijózanító csodaszer

Német tudósok önként jelentkezõkön olyan szert teszteltek, amely majdnem teljese egészében eltünteti az alkoholfogyasztás nyomait a vérbõl. A Promill Kill nevû szer a kísérletek tanulsága szerint képes rá, hogy 45-perc alatt lecsökkentse a véralkoholszintet 1‰ alá.

Promill Kill
45 perc alatt lecsökkenti a véralkoholszintet 1‰ alá.

Tovább 

 

[Mó ]
A kávé a világ egyik legkedveltebb élénkítõ szere. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a légcsõ vérellátását serkenti, és jelentõs élénkítõ hatása van. A teának - tein tartalmánál fogva - szintén hasonló a hatása. A kávé - feltéve, ha nem cukrozod agyon - kiváló fluorforrás is, tehát segít meggátolni a fogszuvasodást. A leghatékonyabban úgy tudod elûzni a rossz szájszagot, például a hagymaszagot, hogy elrágcsálsz egy pörkölt kávészemet.

Tovább 

network.hu

Szilveszterre készülve kisminkeljük magunkat, felvesszük legújabb, legszexisebb, vagy legkényelmesebb ruhánkat és ki-ki ahová hívták, indul bulizni. Sajnos keveseknek ?adatik? meg, hogy ezt a hosszú éjszakát alkoholfogyasztás nélkül vészelje át, aminek a következménye, hogy az év elsõ napja fájdalmasan kezdõdik majd. De legalább tudunk egy biztos dolgot a jövõ évre nézve.


A másnaposságot szinte mindenki tapasztalhatta már, ha nem saját magán, hát a környezetén.

Tovább 

*Budapesti Tavaszi Borfesztivál 2008

2008.03.22. - 2008.03.24.
Városháza Park


Ez évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Tavaszi Borfesztivál, elsõ, tavaszt köszöntõ szabadtéri, gasztro-kulturális rendezvényként. A magyar és külföldi vendégek, ismerkedhetnek a kiváló magyar borokkal, és ehhez kapcsolódó ételkülönlegességekkel, és a jó hangulat fokozása érdekében jazz, folk koncerteket hallgathatnak. A rendezvény ingyenes látogatható.

Budapesti Tavaszi Borfesztivál

2008.

Utolsó hozzászólás

A rendezvénnyel a magyar borokat szeretnék népszerűsíteni. A korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutatkoznak neves hazai pincészetek termékei a Tavaszi Borfesztiválon. Emellett a rendezvény ideje alatt a látogatók betérhetnek a pálinkás házakba is.

A nyitónapon, szombaton délelőtt tízkor adják át három kategóriában - fehér, vörös és desszert - a Város Bora címet. A borok mellett idén is megválasztják a Város Pálinkáját.

A rendezvényen a látogatókat gasztronómiai élmények is várják. Mindhárom napon délután négy órától hazai és külföldi együttesek szórakoztatják a közönséget.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu