Italozók kollektívája: blog

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Italozók Kollektívája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 80 db
  • Videók - 39 db
  • Blogbejegyzések - 49 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 475 db

Üdvözlettel,

Italozók Kollektívája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Italok klub hírei

Kólaháború2007.10.31. 08:06 Forecast Research - www.forecast.hu
Évtizedek óta folyik a harc a kólapiac két óriása, a Coca-Cola és a Pepsi-Cola között. A váltakozó sikerû küzdelemben jelenleg a Pepsi áll nyerésre, köszönhetõen a jobban megválasztott piaci stratégiának.

PiackutatásA Coca-Cola piaci kapitalizációja jelenleg 100.4 milliárd dollár, míg a folyamatos felértékelõdésnek köszönhetõen a Pepsi már 98.3 milliárdnál tart. A portfolio.hu által ismertetett International Herald Tribune-összeállítás szerint a két cég stratégiája közötti lényeges különbség van, és úgy tûnik, hogy a Pepsi döntött jól.

Tovább 

Gyümölcslevek és üdítõitalok
2003.09.21. 20:26

Egy kis történelem
A korábbi idõkben többször tettek kísérletet üdítõitalok készítésére; a leírások szerint a forrásvíz és a frissen préselt gyümölcslevek elegyítése során kapott kellemes ízû, frissítõ hatású italok voltak a legnépszerûbbek. A korszerû italgyártás elterjedését három fõ tényezõ segítette elõ: a gyümölcslé erjedésmentes eltarthatóságának lehetõsége (Appert, 1811), a szörpgyártás elterjedése (kezdetben 1/3 rész gyümölcslé, 2/3 rész kristálycukor felhasználásával), valamint a szikvíz elõállítása (Jedlik Ányos, 1860-as évek).

Utolsó hozzászólás

kovacs janos üzente 14 éve

KERAK munkások a HrádiJÓnál? ;-)))

Tovább 

 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy idõszaki kiállítására készített ajánlója szerint Joseph Priestley az elsõ, aki a széndioxidot vízzel elegyített 1767-ben. Kelemen Gyula Tudomány és technikatörténet címû könyveszerint Priestley sokoldalú és ellentmondásos egyéniség volt, aki természettudományos kutatásai mellett prédikátori tevékenységet folytatott. Royston M. Roberts Véletlen felfedezések a tudományban címû könyvében leírja: Pristley kísérletezõkedve jó megfigyelõkészséggel párosult ugyan, de mivel tudományos képzettsége nem volt, eredményeibõl gyakran helytelen következtetésekre jutott.

Tovább 

Kevesen tudják, hogy az anyatej mind összetételében, mind mennyiségében folyamatosan alkalmazkodik a csecsemõ igényeihez. Emiatt fontos, hogy a gyermek az édesanyja tején nõjön fel.

A koraszülött babák számtalan veszélynek vannak kitéve, mivel idegrendszerük és immunrendszerük alkalmatlan arra, hogy megbirkózzanak a kedvezõtlen környezeti hatásokkal. Az, hogy egy idõ elõtt született gyermeket már az elsõ napoktól kezdve saját édesanyja tejével táplálnak, jelentõsen növeli az esélyét a kritikus elsõ hetek átvészelésének.

Tovább 

Huszonöt éve, 1981. júniusában, a dél-afrikai Nelspruit-ban kiállították a földkerekség legnagyobb narancsát. Két és fél kilót nyomott, több mint tízszeresét egy közönséges narancs súlyának.

Milyen nagy egy átlagos narancs? Gyakorló és gyakorlott háziasszonyok "saccra" sok mindent tudnak. 2 gerezd fokhagyma = 20 g, 1 db paradicsom = 8 dkg, 2 fej hagyma = 10 dkg, 2 pár virsli = 30 dkg, 8 szem paradicsom = 40-50 dkg, egy fej kelkáposzta = 70 dkg és a többi.

Tovább 

network.hu

Borlikõr



1 l vörösbor
50 dkg cukor
1/3 rumaroma
1/3 cherry aroma
1/3 meggy aroma
3 dl szesz
A vörösbort a cukorral felforraljuk és lehûtjük. Az aromakeveréket a szeszben feloldjuk és a borral elkeverjük.

Gyógylikõr ( a Praktika 2003. nov. számából)
- gyermekököl méretû friss (vagy két diónyi szárított) gyömbér
- egy tasak darabos fahéj
-egy tasak szegfûszeg
- 50 dkg méz
- 7 dl gyümölcspálinka (vodka)
- egy másfél literes csavaros tetejû befõttes üveg.

Tovább 

network.hu

BOR


A szõlõbõl származó must vagy cefre alkoholos erjesztésével elõállított szeszes ital.
A borkészítés a szõlõ szüretelésével kezdõdik, ezt követi a zúzás és a bogyózás, amikor is a szõlõ cefrévé alakul. A cefrébõl a must kb. 60-70%-a kifolyik, míg a maradékot sajtolással préselik ki. A visszamaradt szilárd rész a törköly.
A must az erjesztés során alakul át borrá. Ez a Saccharomyces nemzetségbeli élesztõgombafajok révén megy végbe, amelynek során a must cukortartalma etil-alkohollá és szén-dioxiddá alakul át.

Tovább 

network.hu

A sör dícsérete

David Williams és Jeremy Philpott, a Chemistry in Britain cikkírói szerint méltatlanul marasztalják el a steril, mérgez? anyagoktól mentes, izotóniás sört.

A sör az leg?sibb italaink közé tartozik. Már Kr. e. 3500 táján is erjesztettek gabonát a sörf?zéshez ? jóval el?bb, minthogy kenyérsütéshez használták volna.

Tovább 

Mi is a koktél?

Bevezetés a koktélok világába

Mi is a koktél? Lássunk egy tudományos meghatározást: szeszes italkeverék, kevert; többféle szeszes italból és ízesítõbõl kevert, összerázott ital; érdekes keverék, egyveleg, kotyvalék; összejövetel, fogadás!

A legjobban talán az érdekes keverék, egyveleg, kotyvalék tetszik. A fenti meghatározás szerint minden koktél, ami egynél több összetevõbõl áll. Mindegy hogy rázzuk, keverjük, rétegezzük, csak legyen egynél többféle ital benne.

Utolsó hozzászólás

Nagy Evelin üzente 9 éve

A koktélok kedvelőinek ajánlanám az alábbi cikkben olvasható bor alapú koktélokat: http://www.boraszportal.hu/borvilag/10_1-bor-alapu-koktel-tavaszra-5759

Fogyasztásuk nem csak tavasszal ajánlott! :)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu